ICT ?

 

ICT wordt vaak enkel gezien als een noodzakelijke kost binnen een bedrijf

 
De kost van ICT valt bij veel bedrijven best mee. Gemiddeld zien we:
 
 
 
 
 
Maar men beseft vaak niet hoe extreem afhankelijk en belangrijk die ICT is voor de prestaties van het bedrijf. Een beperkte strategische investering in ICT kan een enorme impact hebben op de efficiëntie van het bedrijf en de manier waarop werk georganiseerd wordt.
 
 

De bedrijfsleidern van een KMO realiseert zich vaak niet hoe strategisch die ICT is

 
 
 

Waarom luisteren: 

  • De wereld verandert, internationaliseert. Chinese bedrijven zijn nu plots je belangrijkste concurrent geworden en verkopen een product gelijkaardig aan het jouwe. 
  • Door veranderde distributiekanalen heb je er totaal andere concurrenten bij. Bedrijven worden multichannel (winkel + webwinkel + ...). Bedrijven ver weg kunnen plots aan de consument in jouw dorp leveren. Een "brick and mortar" bedrijf kan het zich niet meer permitteren geen webwinkel te hebben om tegen het geweld van Amazon.com, Alibaba, bol.com weerstand te bieden. 
  • Producten en diensten veranderen, meestal enkel dankzij ICT mogelijk (vb.: next day delivery, netflex i.p.v. videotheek, selfservice via Web,...)
  • ICT als wapen om kosten te besparen.  om competitief te blijven: Administratieve handelingen, verkoop, marketing en bedrijfsprocessen zijn de sweet spot van ICT - doe meer en beter met minder mensen. Laat je klanten via een webtoepassing het werk doen wat vroeger door jouw administratieve medewerkers en technici gebeurde (bestellen, diagnose,.
 

ICT ?

 
Waar staan de 3 letters in ICT nu voor ?
 
 
 

Informatie en communicatie technologie (ICT) wordt vaak als een synoniem maar ook verruiming van de oudere term “Informatie technologie” of “informatica” (IT) gebruikt.

 

Maar de toevoeging van de “C” wijst op de rol van internet en unified communications. (unified communications is de integratie van telefonie, video, mail, chat, computernetwerken & draadloze netwerken tot één geheel). ICT dekt dus tegenwoordig de integratie van telecommunicatie (draadloos, computernetwerk, telefoonlijnen), computers, alle benodigde software (bedrijfssoftware, middleware,...), opslag, audio visuele systemen die het mogelijk maken om informatie te benaderen, op te slaan, door te sturen en te wijzigen.

De term ICT wijst ook op de convergentie (het samenkomen van) het audio visuele en telefonie op computernetwerken (daar waar vroeger telefonie analoog was en niets met computernetwerken te maken had). Je krijgt hierdoor een grote besparing omdat je het computernetwerk “dubbel” gebruikt, dus ook voor telefonie. 

Bekabeling in gebouwen en straatbeeld wordt hierdoor eenvoudiger omdat één uniform bekabelingssysteem gebruikt wordt die dit alles transporteert.